Om mig

Om mig

Jag har jobbat med poddar sedan 2015 och brinner för det talade ordet och det goda samtalet. Med mer än 2500 inspelade avsnitt har jag lärt mig hantverket att göra podd. 

Jag är självlärd poddare och journalist. Min bakgrund är inom ingenjörskonsten, materialforskning och marknadsföring. Min erfarenhet som  chef och ledare i olika organisationer under 25 år inom näringslivet är värdefulla erfarenheter som programledare. Jag intervjuar allt från utsatta människor i podden Idéburen välfärd till att sitta och prata med en senior IT utvecklare i podden IT-Talks.

Andra säger om mig att jag är lugn men ändå drivande i samtalet, väl påläst i interjusituationer och att jag har en behaglig röst. Lyssna på ett avsnitt och hör om du håller med.

Jag har min bas och kontor i Linköping men reser ofta till mina kunder runt om i Sverige, Norge och Danmark. Ibland blir det även poddinpelning i t.ex. London.

Jag gör podd på svenska och engelska.

“Ett gott samtal är som en bro som förbinder människor genom ord, lyssnande och förståelse.”

Lyssna på när jag berättar om mig själv

Jag har gjort några poddavsnitt där jag berättar om min företagsresa.

Lyssna här:

Intervju i tidningen Affärsstaden

Ingenjören blev poddare – ett lyckat drag

Han är ingen främling för den vane Affärsstaden-läsaren. I flertalet år var hans krönikor ett stående inslag i Affärsstaden. Där bjöd han bland annat tips för en effektiv digital marknadsförings och delade med sig av kunskaper för att bli ett fullblodigt LinkedIn-proffs. Men hjärtat i hans verksamhet ligger i poddskapandet.

– Men hade någon sagt till mig för tio år sedan att jag skulle göra poddar om täckodling och golvläggning… då hade jag inte ens i min vildaste fantasi trott på det! ….

Läs hela artikeln här

Tidigare kunder

 • Jag har verkligen uppskattat att jobba tillsammans med Tomas med Golvpodden. Tomas har en fin förmåga att inge trygghet i en för många ny situation som en poddintervju innebär. Professionell, påläst, nyfiken och inlyssnande är egenskaper som sammanfattar honom väl

  Tomas Klinta

  Art & creative director, Bjelin Sweden AB

 • Tomas has been our podcast partner for over four years, crafting soon 200 episodes. The topic varies from being deeply technical to more organizational. His flexibility, journalistic process, and unwavering passion have consistently elevated IT Talks to its peak performance. It is a pleasure working with Tomas.

  Celine Louise Dyran Smith

  Markedsrådgiver, Redpill Linpro

 • Tomas är otroligt kunnig och noggrann. Han är djupt påläst och intresserad av de ämnen och intervjupersoner som avhandlas (i vårt fall matematik) och hittar alltid nya infallsvinklar! Han är lätt och rolig att jobba med på alla sätt och kan verkligen skapa magi!

  Maria Bucher

  Communication Strategist, Mattecentrum

 • Great Group har under flera år samarbetat med Tomas Tränkner gällande produktion av poddar, främst Great podden.

  Vi är mycket imponerad av Tomas professionalism, talang och förmåga att leverera högkvalitativt innehåll.

  Tomas har en unik förmåga att kommunicera och engagera oss som intervjuas och får oss att bli vårt allra bästa jag i studion.

  Han mycket kunnig inom utvalda ämnesområden och har en förmåga att belysa intressanta infallsvinklar på ett informativt och underhållande sätt. Jag har lärt mig mycket från inspelningarna och har alltid sett fram emot varje nytt avsnitt.

  Vad som verkligen utmärker är hans professionalitet och engagemang. Han är alltid noggrann med förberedelserna inför varje avsnitt och strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll.

  Vi rekommenderar Tomas varmt för alla som söker en kompetent och passionerad poddvärd. Han har den förmåga som krävs för att göra poddar som både underhåller och informerar.

  Mikael Weléen

  VD, Grundare, Great Group AB

 • Tomas är verkligen toppen att samarbeta med på alla sätt. Han är bra på att lyssna in ens behov och är alltid påläst och ambitiös när han intervjuar i sin podd. Tomas levererar alltid i världsklass.

  Nina Jansdotter

  Influencer, Megasocial

 • Det är med stor glädje att jag skriver denna referens om vårt långvariga samarbete. Under den tid vi har arbetat tillsammans har jag varit otroligt nöjd med resultatet och det sätt på vilket du har bidragit till våra poddar.

  Ditt engagemang och din förmåga att göra noggrann research har varit en avgörande faktor för kvaliteten på vårt innehåll. Du har alltid levererat relevanta och intressanta fakta och insikter som har berikat våra poddavsnitt och gjort dem mer informativa och engagerande för våra lyssnare.

  Det som verkligen utmärker dig är din förmåga att se helheten och förstå vad vårt syfte är med våra poddar. Du har alltid strävat efter att vi ska få ut så mycket som möjligt av varje avsnitt och har varit öppen för att utforska nya idéer och koncept för att göra vårt innehåll ännu bättre.

  Tack för ditt dedikerade arbete och din passion för våra poddar.

  Carina Lunqvist

  Marknadschef, Econova Garden

 • Att det kunde vara så enkelt att starta en podd hade jag inte kunnat ana! En dröm gick i uppfyllelse när den initiala kontakten med Tomas ledde fram till att Grundvattenpodden blev till. Som uppdragsgivare är det en dröm att jobba med Tomas, han har en enkel och effektiv struktur med precis lagom omfattning av återkoppling och bollande. Jag är hundra procent trygg och kan alltid instämma i berömmet av vår ”poddskapare” när vi pratar om podden i organisationen.

  Linn Ödlund Eriksson

  Hydrogeolog. Civilingenjör, Svenska Geotekniska Föreningen

 • Tomas är en trygg podd-partner. Med sann hantverksskicklighet hanterar han tekniken vid inspelningen, trollar bort alla eventuella felsägningar med snygga klipp och coachar i intervjuteknik. Tillsammans med Tomas blir det en bättre podd, helt enkelt.

  Linn Lichtermann

  Community Manager, EbbePark

 • Tomas var stöttande i hela poddprocessen som mynnade ut i några riktigt spännande avsnitt till Vertelpodden. Uppskattar speciellt att han fick våra medverkande medarbetare att känna sig bekväma med inspelningen och fick det att bli en inspirerande upplevelse." 

  Anders Wallenquist

  VD och grundare, Vertel AB

 • Vi blev väldigt nöjda med både samarbetet och resultatet när vi skapade podden Klara-färdiga-entreprenör. Tomas tog hand om allt från att kontakta entreprenörerna till att göra både förintervjuer och själva poddintervjun, vilket gjorde att entreprenörerna kände sig trygga i situationen.

  Fredrik Björhed

  Kommunikationsansvarig & Affärscoach, Brewhouse Incubator

 • Under arbetet med Börsvärldens podd Bra Snack! visade det sig snabbt att valet av Tomas Tränkner som extern producent var helt rätt. Tomas är professionell, påläst och väldigt driven. För oss har det blivit en lyckoträff.

  Joakim Erlandsson

  CEO, BörsVärlden Nordic AB

 • Webkingpodden är en ovärderlig resurs för oss. Samarbetet med Tomas har inte bara gett oss högkvalitativt innehåll, utan också stärkt vår marknadsföring över lång tid.

  Robert Jansz

  Systemarkitekt, grundare, Webking

 • För ca 3 år sedan anlitade vi Tomas för att hjälpa oss att producera poddar som handlade om hur det är att köpa och sälja företag. Vi var lite ovana och lite skeptiska till en början. När vi summerar våra erfarenheter så visar det sig att vi sedan starten haft över 11 000 nedladdningar och att poddarna fortfarande ”lever”, vilket vida överträffat våra förväntningar.

  Jag har själv fått nya uppdrag via Exitpodden då uppdragsgivare hänvisat till våra poddar vid en förfrågan om hur de hittade fram till mig som företagsmäklare. Tomas har genom engagemang och en nyfikenhet guidat oss på i poddens värld varför jag lämnar mina bästa rekommendationer. Och du missa inte Exitpodden om du skall köpa eller sälja ditt företag.

  Roger Eriksson

  Företagsmäklare, Exitpartner AB

Företag jag arbetat med:

Klicka på loggan för att läsa recensionen